Marco Verratti? Arturo Vidal? Chelsea januari överförings mål undersöks

Published on February 20 2017

komma över till vår webbshop och kit ut hela familjen med vårt sortiment av fotbollsklubbar fotboll kit och Fotbollskläder lada alla till låga priser!

Hur kommer Antonio Conte återinvestera £ 60m Chelsea beror på får för Oscar?

Ända sedan Antonio Conte bytt till en 3-4-3-uppställning efter septembers ödmjuka 3-0 nederlag på Arsenal, Chelsea har varit på en tår.

The Blues har nu vunnit 11 Premier League matcher i rad för att storma till toppen av tabellen, medger bara två mål på vägen.

Men trots deras otroliga körning av form, Chelsea förväntas vara bland de mer aktiva Premier League klubbar när transferfönstret januari öppnas.

Brasilianska mittfältaren Oscar förestående övergång till kinesiska Super League sidan Shanghai SIPG kunde göra en häpnadsväckande £ 60m tillgänglig till Conte som han ser ut att ytterligare stärka Blues "titel förhoppningar.

Under de senaste månaderna har de västra Londonbor kopplats med stora pengar rör sig för några av Europas finaste mittbackar, med AC Milan Alessio Romagnoli och Napoli kalidou koulibaly rapporterade mål.

Tyder emellertid på senaste spekulationer Conte kan prioritera att stärka sina mittfältet alternativ, med Paris Saint-Germain enforcer Marco Verratti och Bayern München playmaker kopplade växlar till Stamford Bridge.

Chelsea överens £ 60m Oscar avgift

Oscar att lämna Chelsea för Shanghai SIPG i 60 affär £ i januari

Men hur skulle dessa två passa in Conte unika system på Chelsea? Fotbolls viskar undersöker ...

Marco Verratti

Italien internationella Verratti har öronmärkts som Chelseas främsta överförings mål i januari enligt Daily Mail , som rapporterar Blues kommer att återinvestera de pengar som mottagits för Oscar att finansiera en £ 30m bud på 24-åringen.

Allmänt betraktas som en av Europas mest tekniskt begåvade mittfältare skulle PSG troligen kräva en högre avgift för en av sina prisade tillgångar, men Chelsea ägare Roman Abramovich skulle kunna sanktionera ett bättre erbjudande än en mooted i pressen.

Verratti, som anslöt sig till de franska mästarna från Pescara 2012, har övervunnit en ljumskskada som höll honom under flera månader förra säsongen och förhindrade hans deltagande i Euro 2016.

 

Från hans djupt liggande playmaker roll, är Verratti mittfältet ledaren på Parc des Princes. Han använder lärobok passerar teknik, en obefläckad touch och högsta vision att manövrera sina lagkamrater runt planen bygga angrepp och upprätthålla besittning - det är inte konstigt att han anses vara den naturliga efterträdaren till Andrea Pirlo för det italienska landslaget.

Om Chelsea kunde utföra en sensationell svep för Verratti här säsongen, skulle han nästan säkert fack i mitten av mittfältet i Contes 3-4-3, partnering sommar underteckna N'Golo Kante.

Fast inte så defensiv som potentiella lagkamrat Nemanja Matic är Verratti långt mer tekniskt begåvad och kreativ än den serbiska, samtidigt som den erbjuder en högre grad av taktisk disciplin än Cesc Fabregas.

Varför är Oscar lämnar Chelsea?

Oscar till kinesiska Super League-klubb Shanghai SIPG: Viktiga frågor besvaras

Trots PSG: s okaraktäristiskt likgiltig formen den här säsongen - de regerande mästarna finns för närvarande trea i Ligue 1 - Verratti fortfarande utför en hög nivå. Hans 88,5 procent pass-avslutad kurs är bättre än både Matic (88,2 procent) och Fabregas (84,8 procent), medan han har också visat hans defensiva kapacitet, vann 56,8 procent av sina dueller - igen, bättre än Matic (52,6 procent) och Fabregas (45,2 procent).

Kanske överraskande har det fyrfaldiga Ligue 1 vinnare vunnit fler tacklingar än både Chelsea män. I hans 1,419 minuters spel denna term har Verratti vunnit 50 tacklar i genomsnitt en var 28,38 minuter. Matic har varit i aktion i 1542 minuter och vann 26 tacklar i genomsnitt en varje 59,3 minuter och Fabregas, med bara fem tacklar till hans namn, medelvärden en var 103 minuter.

Dock har Fabregas visat sig vara en något mer kunnig skapare hittills har varit direkt inblandade - via scoring eller bistå - i sex mål till Verratti fyra, och den spanska internationella frammanar en målchans var 37 minuter, medan Verratti backar en chans var 47,1 minuter.

Arturo Vidal

Conte kommer att vara väl medvetna om de kvaliteter strids Chile mittfältare Arturo Vidal besitter har arbetat med 29-åringen på Juventus.

I själva verket, när Conte tog tömmarna i Turin i maj 2011, att underteckna Vidal från Bayer Leverkusen var en av hans första åtgärder. Mittfältaren box-to-box bilfärd, uthållighet och energi var nyckeln till fyra på varandra följande titel vinner för Bianconeri samt en körning till 2015 Champions League-finalen.

Vidal anslöt Bayern München förra säsongen där han åter till sin trofé skåpet under ledning av Pep Guardiola. Utlopp spanska medier Don Balon hävdar Conte är angelägna om att återförenas med Vidal och är villig att erbjuda Bayern £ 42m för sina tjänster.

 

Om Vidal skulle flytta till Stamford Bridge, som Verratti, skulle han sannolikt partner Kante i centrala mittfältet. Men även om kanske inte riktigt lika skicklig tekniker som den italienska, är den tidigare Juventus stjärnan en mycket mer dynamisk kraft i mitten av planen.

Där Kante är Chelseas försäkring, som skyddar ryggen tre och ger ammunition till sidans mer avancerade spelare, älskar Vidal ingenting mer än att vinna en talja djupt i sin egen planhalva och brast fram att montera en attack med vårdslös överge.

Att spela i ett av de finaste midfields i Europa på Bayern har Vidal avslutade 89,4 procent av hans pass denna termin, medan vinna 29 tacklar och skapar 16 chanser i 1,276 minuter handlings.

Sex månader halva priset

Uppgradera till Sky Sports nu och få sex månader halva priset

Efter att ha vunnit 54,3 procent av sina dueller han som Verratti, betters både Matic och Fabregas på detta område, även om hans 29,2 procent skott noggrannhet är lägre än Chelsea män (30 och 50 procent respektive).

En faktor som kommer att spela i Vidal fördel om en övergång till västra London inträffar är att han är van att verka i en back-tre baserade systemet tack vare sin tid i Conte på Juventus.

Uppgradera till Sky Sports nu och få sex månader halva priset.

Gör dig redo för den nya fotbollssäsongen med vår enorma samling av Arsenal Fotbollströja alla till extremt låga priser!

Written by fotbollstrojorbarn16

Repost 0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post